Кулинарни рецепти » Бургери

 Бургери

Продукти: (за 4 порции)

• 50 г сланина с месо
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. зехтин
• 4 месести домата
• 1 с.л. люта подправка (чили, лют червен пипер, стрити люти чушлета и др.)
• 1 връзка босилек
• 200 г кашкавал
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на кубчета, а лука и чесъна накълцваме ситно. Всичко запържваме в зехтина. Подправяме с лютата подправка и задушаваме още малко.

Измиваме доматите и ги срязваме хоризонтално на три части. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Измиваме босилека и го нарязваме на едро. Загряваме фурната до 200 градуса. Нарязваме кашкавала на парченца с дебелина около 1 см.

Долните кръгчета от доматите поставяме едно до друго върху застлана с фолио тавичка. Последователно слагаме смес от лук и чесън, кашкавал, босилек и отново домати. Най-отгоре покриваме с капачетата от доматите.

Запичаме около 15 минути в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало