Кулинарни рецепти » Печено Естерхази

 Печено Естерхази

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800 г говеждо филе
• 2 глави лук
• 1-2 моркова
• 2-3 ч.л. мас или масло
• 1 филийка ръжен хляб
• малко вино
• 1 връзка магданоз
• няколко обезкостени ситно нарязани рибки аншоа
• малко сметана
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на тънки филийки с дебелината на палец (по 1-2 парчета на порция). Начукваме ги леко и ги намазваме с разтопено масло. Изпържваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Лука и морковите нарязваме на тънки парченца и запържваме до порозовяване. Поставяме върху тях месото, добавяме виното и ръжения хляб. Заливаме с гореща вода или бульон, така че да покрие месото. Задушаваме под капак 1 час.

Отварата претриваме през цедка, след това я смесваме със ситно нарязания магданоз и аншоата.

Подреждаме месото в дълбок тиган, като върху всяко парче сипваме по 1 ч.л. от приготвената смес. Поливаме със сметаната и слагаме на огъня да се задуши. Към ястието поднасяме картофено пюре или ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало