Кулинарни рецепти » Кайма с картофено пюре

 Кайма с картофено пюре

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешка кайма
• 800 г картофи
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. галета
• 1 яйце
• 1 пакетче краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го прибавяме към каймата. Прибавяме също така яйцето, галетата, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Покриваме с пергаментова хартия /или алуминиево фолио/ и печем 1 част в предварително загрята умерена фурна. След това изваждаме и оставяме да изстива около 20 мин.

Обелваме измиваме и сваряваме картофите с млякото, 2 ч.ч. вода, маслото, черен пипер и сол. Прехвърляме поизстиналата кайма в по-широка тавичка и разстиламе отгоре пюрето, като правим по него бразди с помощта на вилица. Слагаме отново в загрятата фурна и печем още десетина минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало