Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешка кайма
• 800 г картофи
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. галета
• 1 яйце
• 1 пакетче краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го прибавяме към каймата. Прибавяме също така яйцето, галетата, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Покриваме с пергаментова хартия /или алуминиево фолио/ и печем 1 част в предварително загрята умерена фурна. След това изваждаме и оставяме да изстива около 20 мин.
Обелваме измиваме и сваряваме картофите с млякото, 2 ч.ч. вода, маслото, черен пипер и сол. Прехвърляме поизстиналата кайма в по-широка тавичка и разстиламе отгоре пюрето, като правим по него бразди с помощта на вилица. Слагаме отново в загрятата фурна и печем още десетина минути.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...