Продукти:
• 1 кг домати
• 1 глава лук
• 500 г кайма
• 200 шунка
• 2 с.л. ориз
• 4-5 с.л. олио
• 2 яйца
• 30 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
За соса:
• 500 г домати
• 1 к.ч. подсолено вода
• 1 к.ч. вино
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. краве масло
• 15-20 зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Подбираме еднакви по големина домати, отрязваме капачета откъм дръжките им и издълбаваме вътрешността.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме каймата и ситно нарязаната шунка и също ги позапържваме. После сипваме ориза и разбитите яйца, посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Разбъркваме добре и пълним доматите с тази смес. Слагаме върху всеки домат по малко от издълбаната вътрешност и парченце масло. Нареждаме доматите в намаслена тавичка и печем в умерено загрята фурна.
Нарязваме доматите за соса на парченца и ги сваряваме в подсолената вода заедно с черния пипер. После ги претриваме през цедка. Запържваме брашното в разтопеното масло и го сипваме в доматения сос. Наливаме виното и разбъркваме.
Разпределяме опечените домати в чиниите за сервиране и заливаме с приготвения сос.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...