Кулинарни рецепти » Говеждо с яйца

 Говеждо с яйца

Продукти: (за 4 порции)

• 320 г говеждо филе
• 100 г краве масло
• 8 яйца
• 1 к.ч доматен сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме филето и го нарязваме на филийки. В тавичка сгорещяваме маслото и подреждаме месото. Поръсваме със сол и червен пипер и печем в умерена фурна, обръщайки от време на време филийките.

Щом поруменеят равномерно, наливаме доматения сок и готвим още малко. Накрая счупваме от ниско яйцата, наръсваме със сол и черен пипер и допичаме, докато белтъците се втвърдят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало