Кулинарни рецепти » Агнешко чомлек-кебап

 Агнешко чомлек-кебап

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 3-4 връзки пресен лук
• 2-3 люти чушлета
• 1 к.ч. олио
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и заедно със ситно нарязания зелен лук го слагаме в глинен гювеч. Прибавяме лютите чушлета, наливаме олиото, посоляваме и поръсваме с черен пипер и наситнен джоджен.

Захлупваме плътно, замазваме капака с тесто и печем в умерено силна фурна.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало