Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг крехко телешко месо
• 1 глава лук
• 500 г домати
• 6 големи патладжана
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. червено вино
• черен пипер, захар, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме ситно нарязания лук в мазнината до зачервяване. Прибавяме нарязаното на малки парченца месо, запържваме го леко и заливаме с виното. Задушаваме на слаб огън около 2 часа. Когато месото омекне, прибавяме попарените, обелени и нарязани домати, 1 ч.л. захар, черен пипер, сол. Доливаме 1 к.ч. вода и варим, докато сосът се сгъсти.
Увиваме патладжаните в алуминиево фолио и ги изпичаме. След това ги потапяме в студена вода, обелваме ги, изчистваме ги от семената и ги намачкваме. Слагаме ги в тенжера с разтопеното масло и задушаваме, като непрекъснато бъркаме. Постепенно прибавяме и прясното мляко.
Когато хайверът се сгъсти, изсипваме го в тава от огнеупорно стъкло, правим кладенче в средата и там изсипваме месото заедно със соса. Запичаме ястието 20 мин в умерена фурна.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...