Продукти: (за 4 порции)
• 8 котлета от шилешко месо
• 1 глава лук
• червен и черен пипер
• мащерка и розмарин (могат да се заменят с чубрица)
• сол
Начин на приготвяне:
Котлетите поръсваме със стритите подправки. Слагаме ги в тава, заливаме с 1 ч.ч. вряла вода и прибавяме лука, разрязан на четвъртинки.
Покриваме с хартия, поръсена със сол, или с капак. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...