Продукти: (за 5 порции)
• 10 агнешки котлетчета
• 250 г гъби
• 2 домата
• глава лук
• 1 к. ч. сметана
• 1 к. ч. бяло вино
• 1/2 ч. л. черен пипер
• 1 с. л. препечено брашно
• с. л. масло
• 1 к. ч. олио
• лимонов сок
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме котлетчетата, заливаме с виното и оставяме да престоят 1-2 часа.
Почистваме лука, нарязваме го на ситно и го задушаваме в сгорещено масло. Прибавяме обелените и нарязани на дребно домати и сипваме разреденото с малко вода или бульон брашно. След като заври, прибавяме сметаната, овкусяваме с лимонов сок, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан джоджен.
Изпържваме маринованите котлетчета в сгорещено олио и нареждаме в съд за печене. Върху тях поставяме измитите и нарязани на ивици гъби. Заливаме с приготвения сос и запичаме на умерена температура.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...