Кулинарни рецепти » Задушен овчи врат

 Задушен овчи врат

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1300 г овче месо от врата
• 1 пакетче краве масло
• 100 г домати
• 50 г чесън
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• червен и черен пипер
• риган, сол
• брашно за замазване на капака

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и посоляваме.

Слагаме в пръстен съд и прибавяме маслото, обелените скилидки чесън, нарязаните на дребно домати, брашното, ригана, черния и червения пипер, дафиновия лист, виното и доливаме малко вода.

Захлупваме добре и замазваме похлупака с тесто. Слагаме ястието да се задушава в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало