Кулинарни рецепти » Агнешко с лозови листа в гювече

 Агнешко с лозови листа в гювече

Продукти:

• 800 г агнешко месо
• 4-5 глави лук
• 2-3 яйца
• половин буркан стерилизирани лозови листа
• чубрица
• розмарин
• джоджен, копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и листните подправки на ситно и ги смесваме с месото, нарязано на малки хапки. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме добре.

Застиламе дъната на 4 глинени гювечета с отцедени лозови листа. Разпределяме отгоре месото с лука и покриваме с останалите листа. Наливаме във всяко гювече по малко топла вода, захлупваме и печем 1 час в умерена фурна.

Накрая заливаме гювечетата с яйцата, разбити с киселото мляко, и ги връщаме във фурната, за да се запече заливката.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало