Продукти:
• 800 г агнешко месо
• 4-5 глави лук
• 2-3 яйца
• половин буркан стерилизирани лозови листа
• чубрица
• розмарин
• джоджен, копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и листните подправки на ситно и ги смесваме с месото, нарязано на малки хапки. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме добре.
Застиламе дъната на 4 глинени гювечета с отцедени лозови листа. Разпределяме отгоре месото с лука и покриваме с останалите листа. Наливаме във всяко гювече по малко топла вода, захлупваме и печем 1 час в умерена фурна.
Накрая заливаме гювечетата с яйцата, разбити с киселото мляко, и ги връщаме във фурната, за да се запече заливката.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...