Кулинарни рецепти » Странджанска дроб-сарма

 Странджанска дроб-сарма

Продукти:

• 500 г агнешка кайма
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, черен пипер, сол

За заливката:

• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Запържваме лука и добавяме каймата. След това слагаме ориза, червения и черния пипер, джоджена и магданоза. Заливаме с 3-4 ч.ч. гореща вода и варим до набъбване на ориза.

Слагаме сместа в тавичка и заливаме с разбитите яйца, кисело мляко и брашно. Печем в умерена фурна.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало