Кулинарни рецепти » Пържоли в ризи

 Пържоли в ризи

Прoдукти:

• 4 свински пържоли
• 4 големи листа кисело зеле
• 250 г гъби от буркан
• 1 глава лук
• 150 г кашкавал
• зелев сок
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Пържолите разрязваме с остър нож, така че да се получи джоб и леко ги начукваме. Овкусяваме със сол и черен пипер отвън и отвътре. Нарязваме лука на ситно, гъбите на парчета, а кашкавала на кубчета.

Пълним пържолите с тази плънка, завиваме ги в зелевите листа и нареждаме в намазнена тавичка. Сипваме 1/2 ч.ч. зелев сок, завиваме тавичката с фолио и печем в умерена фурна до готовност.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало