Продукти:
• 3 патладжана
• 600 г кайма
• 1 глава лук
• 2 домата
• 4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. зехтин
• 1 ч.л. риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на дребни шайби, посоляваме ги и оставяме да се отцеди горчивият сок. Измиваме ги и изпичаме на скара.
Нарязваме на ситно лука и задушаваме в зехтин заедно с каймата и накълцания чесън. Накрая добавяме ситно нарязаните домати и подправките.
Отделно приготвяме сос от маслото, брашното и прясното мляко. Бъркаме непрекъснато до сгъстяване.
В глинен съд редим половината патладжани, цялата плънка и отгоре останалите патладжани. Заливаме със соса и запичаме.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...