Кулинарни рецепти » Агнешко на фурна по овчарски

 Агнешко на фурна по овчарски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо от плешката
• 1 кг овче кисело мляко /или отцедено краве/
• 8 яйца
• 1 ч.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го слагаме в пръстен гювеч или тавичка. Наливаме равни части мазнина и вода, захлупваме /или завиваме с домакинско фолио/ и печем в умерена фурна.

Изваждаме опеченото месо, а към соса от печенето прибавяме яйцата, разбити с киселото мляко. Посоляваме на вкус и варим, докато сосът се сгъсти. Връщаме месото в соса и държим във фурната още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало