Кулинарни рецепти » Галантина

 Галантина

Продукти: (за 6 порции)

• 1,5 кг кайма
• 2 филии бял хляб
• 1 глава лук
• 250 г пушена сланина
• 2 с.л. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 малки кисели краставички
• 5-6 яйца
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме каймата в голям съд, прибавяме предварително накиснатите в млякото фили хляб, ситно нарязания лук, нарязаната на малки кубчета сланина, нарязаните на кубчета кисели краставички и разбитите яйца. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Омесваме добре сместа, разделяме я на две части и с намаслени ръце оформяме от тях дълги кюфтета.

Заливаме кюфтетата с мазнината и печем на силна фурна, като от време на време ги поливаме с вино. Когато изпечените кюфтета изстинат на пълно, нарязваме ги на филийки и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало