Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг кайма
• 2 филии бял хляб
• 1 глава лук
• 250 г пушена сланина
• 2 с.л. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 малки кисели краставички
• 5-6 яйца
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме каймата в голям съд, прибавяме предварително накиснатите в млякото фили хляб, ситно нарязания лук, нарязаната на малки кубчета сланина, нарязаните на кубчета кисели краставички и разбитите яйца. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Омесваме добре сместа, разделяме я на две части и с намаслени ръце оформяме от тях дълги кюфтета.
Заливаме кюфтетата с мазнината и печем на силна фурна, като от време на време ги поливаме с вино. Когато изпечените кюфтета изстинат на пълно, нарязваме ги на филийки и сервираме.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...