Кулинарни рецепти » Пържоли с кисело зеле

 Пържоли с кисело зеле

Продукти:

• 2 кисели зелки
• 2 кг свински пържоли
• червен и черен пипер
• кимион, мас
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на ситно и го слагаме в глинен съд с широк отвор, поръсваме с червен пипер и слагаме свинска мас. Заливаме с малко вода и оставяме във фурната да се пече. През половин час го разбъркваме и печем, докато стане препечено отвсякъде.

Начукваме пържолите и ги посоляваме, поръсваме с черен пипер и кимион и ги изпичаме на скара.

Малко преди да извадим зелето от фурната нареждаме пържолите върху него и довършваме печенето. Сервираме ястието горещо.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало