Кулинарни рецепти » Свинско печено

 Свинско печено

Продукти: (за 5 порции)

• 1-1,2 кг свинско месо от бута или плешката
• 500-600 г свински кости
• 2-3 с.л. свинска мас
• 1 глава лук
• черен пипер, ким, сол
• бульон или вода

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от ципите и излишната тлъстина.

На дъното на тавичка разстиламе натрошените кости, а между тях слагаме от отделената тлъстина, която сме нарязали на ситно. Поръсваме месото със сол, черен пипер и ким и го слагаме върху костите.

Заливаме с разтопената мас и слагаме тавичката в предварително загрята силна фурна. Печем, докато по повърхността на месото се образува коричка.

Сипваме в тавата 1 к.ч. бульон или топла вода. След 5-6 мин обръщаме месото и го допичаме, като често го поливаме със соса в тавата. След това го изваждаме и го оставяме да изстине при стайна температура. Поднасяме го полято с прецедения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало