Продукти: (за 5 порции)
• 1-1,2 кг свинско месо от бута или плешката
• 500-600 г свински кости
• 2-3 с.л. свинска мас
• 1 глава лук
• черен пипер, ким, сол
• бульон или вода
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от ципите и излишната тлъстина.
На дъното на тавичка разстиламе натрошените кости, а между тях слагаме от отделената тлъстина, която сме нарязали на ситно. Поръсваме месото със сол, черен пипер и ким и го слагаме върху костите.
Заливаме с разтопената мас и слагаме тавичката в предварително загрята силна фурна. Печем, докато по повърхността на месото се образува коричка.
Сипваме в тавата 1 к.ч. бульон или топла вода. След 5-6 мин обръщаме месото и го допичаме, като често го поливаме със соса в тавата. След това го изваждаме и го оставяме да изстине при стайна температура. Поднасяме го полято с прецедения сос.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...