Кулинарни рецепти » Корона от агнешка плешка

 Корона от агнешка плешка
/Франция/

Продукти: (за 6 порции)

• 12 агнешки котлетчета от плешката /неразрязани/
• 1 кг. Картофи
• 60 г краве масло
• 2 с.л. олио
• чубрица, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Леко разрязваме котлетите в долната част, за да се задържат прави. Нареждаме ги в кръг в тавата, така че месото да остане от вътрешната страна. Завързваме ги по средата като корона и подправяме с черен пипер и сол. Печем ги в умерено силна фурна, докато се зачервят.

Нарязваме картофите и прибавяме към тях маслото, олиото, чубрица, черен пипер и сол на вкус. Наливаме 1 ч.ч. вода и задушаваме на тих огън, докато омекнат напълно. Напълваме средата на короната от котлети с картофите и поднасяме в голяма чиния.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало