Продукти:
• 750 г кайма
• 100 г гъби
• 1 яйце
• 6 с. л. галета
• 1 салатка
• 2 глави лук
• 2 с. л. горчица
• 6 дълги резена бекон
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата, яйцето, горчицата и галетата. Нарязваме на ситно лука и гъбите. Отделяме няколко листа от салатата за украса, а другите нарязваме. Прибавяме ги към каймата, добавяме лука, гъбите, сол и черен пипер и омесваме.
Оформяме сместа като руло и я слагаме в предварително намаслена тавичка с правоъгълна форма. Отгоре покриваме с резените бекон. Изпичаме във фурна, загрята до 200 градуса.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...