Кулинарни рецепти » Шницел в тесто

 Шницел в тесто

Продукти: (за 4 порции)

• 650 г телешка кайма
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 пресен белтък
• 250 г маслено тесто
• 3-4 глави лук
• 1 филия твърд хляб
• 1 1/2 к.ч. прясно мляко
• 1 с. л. олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба в млякото, след което го отцеждаме. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме на слаб огън в олиото. Добавяме каймата и запържваме 15 мин. Подправяме със сол и черен пипер, разбъркваме и оставяме сместа да изстине. Добавяме отцедения хляб и размесваме добре.

Върху набрашнена повърхност разточваме охладеното тесто на кора с диаметър 32 см и поставяме върху фолио. Върху половината кора разпределяме 1/3 от плънката на 2 см от краищата.

В средата на плънката нареждаме сварените яйца и покриваме с останалата плънка. Загъваме тестото и притискаме добре краищата. Отгоре намазваме с разбития белтък.

Надупчваме леко с вилица и печем 25 мин в предварително загрята фурна.

Автор: Сийка Добрева

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало