Кулинарни рецепти » Бряговска мусака

 Бряговска мусака

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 50 мл олио
• 1 глава лук
• 1 свинско було
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1/2 ч.ч. зелев сок
• черен пипер, кимион,сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме месото на малки парченца. Омесваме го с подправките, нарязания лук и олиото и разстиламе сместа в тавичка. Заливаме с виното и зелевия сок.

Покриваме с булото и печем в силно загрята фурна, докато се изпече напълно.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало