Кулинарни рецепти » Бряговска мусака

 Бряговска мусака

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 50 мл олио
• 1 глава лук
• 1 свинско було
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1/2 ч.ч. зелев сок
• черен пипер, кимион,сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме месото на малки парченца. Омесваме го с подправките, нарязания лук и олиото и разстиламе сместа в тавичка. Заливаме с виното и зелевия сок.

Покриваме с булото и печем в силно загрята фурна, докато се изпече напълно.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало