Кулинарни рецепти » Агнешко печено с яйца

 Агнешко печено с яйца
(Сърбия)

Продукти:

• 600 г агнешко месо
• 1 к.ч. олио
• 3-4 връзки зелен лук
• 4-5 глави стар лук
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. вода
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, посоляваме, овалваме го в брашно, леко позапържваме в сгорещената мазнина и го изваждаме.

Нарязваме зеления лук на парчета по 2-3 см и заедно с нарязания на тънки филийки стар лук го задушаваме 4-5 мин в мазнината от месото. Връщаме месото и пържим още 20-25 мин.

Прехвърляме всичко в тавичка, наливаме топлата вода, подправяме с черен пипер и сол на вкус и печем в умерено загрята фурна.

Когато месото омекне и течността се изпари наполовина, внимателно прибавяме разбитите с киселото мляко яйца и връщаме във фурната за 2-3 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало