Продукти: (за 4 порции)
• 1 парче зеле
• 2 глави лук
• 1 домат
• 1 чушка
• 1 морков
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. брашно
• червен и черен пипер
• сол
За застройката:
1 яйце
1 к.ч. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно зелето, моркова, чушката, обеления домат и 1 глава лук. Заливаме с 5-6 ч.ч. вода, посоляваме и варим на тих огън.
В сгорещеното олио запържваме ситно нарязания лук, добавяме брашното и червения пипер и сипваме запръжката в супата.
Варим още 10 мин, отстраняваме от огъня и застройваме супата с разбитото в киселото мляко яйце.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...