Кулинарни рецепти » Тосканска супа

 Тосканска супа

Продукти:

• 500 г спанак
• 1 глава лук (1 стрък праз)
• 1-2 с.л. зехтин
• 1 л месен бульон
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. краве масло
• 1 жълтък
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Щом стане златист, наливаме бульона и млякото. Добавяме нарязания спанак и варим още 5-6 мин.

После прецеждаме спанака, пасираме и го връщаме в супата. Добяме маслото и застройваме с жълтъка. Едва накрая слагаме подправките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало