Кулинарни рецепти » Чорба от коприва с орехи

 Чорба от коприва с орехи

Продукти: (за 4-5 порции)

• 250 г коприва
• 1 глава лук
• 1 стрък праз
• 4-5 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 филия сух хляб
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме копривата със 7 ч.ч. подсолена вода и варим, докато омекне. Прецеждаме и я нарязваме на ситно.

Нарязваме на ситно праза и лука и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязаната коприва и брашното и също ги позапържваме. Наливаме бульона от копривата, слагаме филията хляб /за да отнеме миризмата на копривата/ и варим 5-6 мин на умерен огън.

Изсипваме готовата чорба в супник, в който сме сложили счуканите орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало