Кулинарни рецепти » Чорба от тиквички

 Чорба от тиквички

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг тиквички
• 2 домата
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 корен магданоз
• 5 твърдо сварени яйца
• 1 пакетче краве масло
• 3-4 с.л. кисело мляко
• магданоз, копър
• лимонов сок
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквичките и отделяме сърцевината им. Нарязваме ги на парчета. Останалите зеленчуци нарязваме на дребно.

В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и задушаваме лука, моркова и магданозения корен. Прибавяме тиквичките, наливаме 2 л вряла вода, посоляваме и сипваме доматите.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 10 мин.

Подправяме готовата чорба с киселото мляко и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър. Поднасяме я, поръсена с нарязани на дребно твърдо сварени яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало