Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 картофа
• 1 морков
• 1 малка глава лук
• 1 яйце
• 1 домат
• 1 бучка краве масло
• 1 тънък резен целина
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 1 стъкче копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите, моркова, лука и целината на ситно, заливаме ги с подсолена вода и варим на умерен огън.
Когато омекнат, прибавяме настъргания домат, доваряваме и отстраняваме супата от огъня.
Разбиваме яйцето с киселото мляко и брашното. Наливаме по малко от топлата течност, за да се изравнят температурите и сипваме застройката в супата.
Накрая прибавяме маслото, подправяме с магданоз и копър и поднасяме супата, поръсена с натрошеното сирене.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...