Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 картофа
• 1 морков
• 1 малка глава лук
• 1 яйце
• 1 домат
• 1 бучка краве масло
• 1 тънък резен целина
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 1 стъкче копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите, моркова, лука и целината на ситно, заливаме ги с подсолена вода и варим на умерен огън.
Когато омекнат, прибавяме настъргания домат, доваряваме и отстраняваме супата от огъня.
Разбиваме яйцето с киселото мляко и брашното. Наливаме по малко от топлата течност, за да се изравнят температурите и сипваме застройката в супата.
Накрая прибавяме маслото, подправяме с магданоз и копър и поднасяме супата, поръсена с натрошеното сирене.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...