Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 картофа
• 1 морков
• 1 малка глава лук
• 1 яйце
• 1 домат
• 1 бучка краве масло
• 1 тънък резен целина
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 1 стъкче копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите, моркова, лука и целината на ситно, заливаме ги с подсолена вода и варим на умерен огън.
Когато омекнат, прибавяме настъргания домат, доваряваме и отстраняваме супата от огъня.
Разбиваме яйцето с киселото мляко и брашното. Наливаме по малко от топлата течност, за да се изравнят температурите и сипваме застройката в супата.
Накрая прибавяме маслото, подправяме с магданоз и копър и поднасяме супата, поръсена с натрошеното сирене.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...