Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 картофа
• 1 морков
• 1 малка глава лук
• 1 яйце
• 1 домат
• 1 бучка краве масло
• 1 тънък резен целина
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 1 стъкче копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите, моркова, лука и целината на ситно, заливаме ги с подсолена вода и варим на умерен огън.
Когато омекнат, прибавяме настъргания домат, доваряваме и отстраняваме супата от огъня.
Разбиваме яйцето с киселото мляко и брашното. Наливаме по малко от топлата течност, за да се изравнят температурите и сипваме застройката в супата.
Накрая прибавяме маслото, подправяме с магданоз и копър и поднасяме супата, поръсена с натрошеното сирене.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...