Кулинарни рецепти » Гъбена супа с копър

 Гъбена супа с копър

Продукти:

• 500 г пресни гъби
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• 3 с.л. кисело мляко
• 2 връзки копър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на едри филийки почистените и измити гъби. Слагаме ги в тенджера и ги задушаваме в олиото до омекване. Прибавяме 6 ч.ч. вода, размитото брашно и ситно нарязания копър.

Посоляваме супата и оставяме да ври на тих огън. Преди да я махнем от котлона, застройваме супата с яйцата и киселото мляко.

Автор: Красимир Димитров

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало