Продукти:
• 500 г пресни гъби
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• 3 с.л. кисело мляко
• 2 връзки копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на едри филийки почистените и измити гъби. Слагаме ги в тенджера и ги задушаваме в олиото до омекване. Прибавяме 6 ч.ч. вода, размитото брашно и ситно нарязания копър.
Посоляваме супата и оставяме да ври на тих огън. Преди да я махнем от котлона, застройваме супата с яйцата и киселото мляко.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...