Продукти: (за 4 порции)
• 1 връзка корени за супа
• 2 картофа
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 ч.л. коняк
• лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме нарязаните на дребно корени за супа в съд с 4 ч.ч. кипяща подсолена вода и варим 15 мин.
Прибавяме нарязаните на кубчета картофи и варим още 20 мин. Прецеждаме бульона, ароматизираме го с коняка, поръсваме със ситно нарязан магданоз и го оставяме под похлупак.
Разпределяме изцедения зеленчук на купчинки в чинии за сервиране, поръсваме със ситно нарязаното твърдо сварено яйце и заливаме с топлия бульон. Поръсваме всяка порция с няколко капки оцет или лимонов
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...