Кулинарни рецепти » Чорба от печурки със зеленчуци

 Чорба от печурки със зеленчуци

Продукти: (за 5 порции)

• 250 г печурки
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 корен от магданоз
• 5 с.л. краве масло
• 500 мл зеленчуков бульон
• 2 картофа
• 1 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• 1 к.ч. прясно мляко
• копър, магданоз
• лимонов сок
• сол

Начин на приготвяне:

В 3 с.л. мазнина задушаваме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета морков и магданозен корен. След 5-6 мин прибавяме нарязаните на парченца гъби, разбъркваме ги със зеленчуците и наливаме бульона.

Щом бульона заври, слагаме нарязаните на кубчета картофи и наливаме вода /или още бульон/, така че течността да стане около 1,2 л. Варим на тих огън, докато се сварят картофите.

Запържваме в останалата мазнина препеченото брашно, отстраняваме от огъня и когато запръжката се охлади, разреждаме с 1 к.ч. от чорбата и сипваме в тенджерата. Подправяме с лимонов сок и сол.

Разбиваме жълтъците, наливаме прясното мляко, разреждаме застройката с 2-3 с.л. от чорбата и я сипваме в тенджерата. Преди поднасяне поръсваме с магданоз и копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало