Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг картофи
• 3 с.л. олио
• 1/2 връзка магданоз
• 3 яйца
• сол, оцет или лимонов сок
Начин на приготвяне:
Картофите, обелени и нарязани на дребно, пускаме във вряща, подсолена вода заедно с мазнината и варим на тих огън до омекване.
Прибавяме дребно нарязания магданоз. Отстраняваме чорбата от огъня, застройваме с яйцата и подправяме на вкус с оцет или лимонов сок.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...