Кулинарни рецепти » Картофена чорба

 Картофена чорба

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг картофи
• 3 с.л. олио
• 1/2 връзка магданоз
• 3 яйца
• сол, оцет или лимонов сок

Начин на приготвяне:

Картофите, обелени и нарязани на дребно, пускаме във вряща, подсолена вода заедно с мазнината и варим на тих огън до омекване.

Прибавяме дребно нарязания магданоз. Отстраняваме чорбата от огъня, застройваме с яйцата и подправяме на вкус с оцет или лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало