Кулинарни рецепти » Градинарски борш

 Градинарски борш

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 малка глава червено цвекло
• половин глава лук
• 1 парче целина
• 2-3 листа целина
• 2-3 моркова заедно с младите листа
• 2 корена магданоз
• 1-2 зелени чушки
• 4 картофа
• 3-4 домата
• 1 парче прясно зеле
• 1 с.л. брашно
• 2 филии стар хляб
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 щипка ким
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. оцет
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме зелката от кочана и твърдите части и я нарязваме на едро. Заливаме я с кипяща подсолена и подкиселена с оцета вода. Оставяме я да кисне 2-3 мин, след което отцеждаме, заливаме я с друга леко подсолена вода и варим на умерен огън.

Когато зелето поомекне, прибавяме обелените и ситно нарязани картофи и също ги варим до омекване.

Отделно нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото. Прибавяме останалите зеленчуци, нарязани на ситно и ги задушаваме няколко минути. Поръсваме леко запеченото брашно, заливаме с 2-3 ч.ч. вода, прибавяме натрошения хляб и варим на тих огън.

Когато зеленчуците поомекнат сипваме всичко при картофите и зелето. Прибавяме дафиновия лист, кима и черния пипер. Наливаме малко гореща вода и кипваме супата. Отстраняваме от огъня, опитваме на сол и застройваме с киселото мляко.

Преди сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало