Продукти: (за 6 порции)
• 300 г аспержи
• 1 к.ч. ориз
• 200 г сирене
• 100 г краве масло
• сокът от половин лимон
• черен пипер
• копър
• сол
Начин на приготвяне:
Киснем нарязаните на малки парченца аспержи около 1 ч в студена вода, за да отстраним горчивината им. Изплакваме, заливаме ги с 1,5 л студена подсолена вода и варим, докато омекнат добре. После отделяме главите на стръкчетата и пасираме стъблата.
Заливаме ориза с 3 к.ч. студена подсолена вода и варим, докато набъбне добре. Отцеждаме и го смесваме с пюрето от аспержи. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме с 1,5 л горещ бульон.
Щом заври, прибавяме главичките на аспержите, натрошеното сирене, маслото, ситно нарязания копър и варим още 5-6 мин.
Изчакваме супата да изстине и застройваме с лимоновия сок и разбитото яйце.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...