Кулинарни рецепти » Супа Толга

 Супа Толга
(Армения)

Продукти: (за 6 порции)

• 1 к. ч. ориз
• 2 жълтъка
• 2 с. л. прецедено кисело мляко
• 2 с. л. брашно
• 2 домата
• 2-3 с. л. олио
• 1 стрък прясна чубрица
• 3 ч. ч. вода
• 4 ч. ч. бульон (пилешки, зеленчуков или месен)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим изчистения и измит ориз с 3 ч. ч. вода до омекване.

Разбиваме жълтъците, прибавяме към тях киселото мляко, брашното, чубрицата, черния пипер и солта. Разбъркваме добре сместа и я прибавяме към сварения ориз.

Отделно запържваме обелените и настъргани домати. Разреждаме ги с бульона и смесваме с приготвения ориз. Варим на слаб огън при непрекъснато бъркане около 5 мин.

Супата трябва да бъде с гъстотата на боза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало