Кулинарни рецепти » Боб чорба с цвекло и целина

 Боб чорба с цвекло и целина

Продукти:

• 150 г шарен боб
• 1 глава червено цвекло
• 1 малка главичка целина
• 1 глава лук
• 3 домата
• 1 скилидка чесън
• 4-5 пера зелен лук
• 2 кубчета зеленчуков бульон
• 25 г краве масло
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме 1,5 л нова вода и възваряваме. Щом водата кипне, прибавяме кубчетата бульон и едро нарязаните цвекло и целина.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме разтопеното масло. Щом поомекне, прибавяме обелените и нарязани домати, захлупваме и задушаваме 20 мин.

Изваждаме от супата омекналите цвекло и целина и ги пасираме заедно със задушените домати. Връщаме пюрето в тенжерата, добавяме счукания чесън, посоляваме и загряваме до кипваме.

Сваляме супата от огъня и я оставяме да престои десетина минути. После поръсваме с наситнените магданоз, джоджен и лучени пера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало