Кулинарни рецепти » Самоковска чорба

 Самоковска чорба

Продукти: (за 4-5 порции)

• 4 картофа
• 2 моркова
• 1 парче керевиз
• 1 глава лук
• 1 зелена пиперка
• 4 червени домата
• 4 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 дафинов лист
• 1 шепа фиде
• магданоз
• оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на малки парченца картофите, морковите, керевиза и чушката. Слагаме ги в съд със студена вода заедно със ситно нарязания лук и бавно кипваме.

След това посоляваме, прибавяме мазнината дафиновия лист и варим до полуомекване.

Прибавяме обелените и ситно нарязани домати, а след 5 мин - натрошеното фиде.

Доваряваме чорбата на тих огън, застройваме я с млякото, поръсваме със ситно нарязан магданоз и подправяме с лимоновия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало