Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 4 домата
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 л месен бульон
• 100 г дребна юфка
• 4 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите във вряща вода, обелваме ги и ги нарязваме на ситно.
Нарязваме лука, моркова и целината на кубчета и ги запържваме в смес от маслото и олиото. Прибавяме доматите, посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме и задушаваме.
Накрая сипваме юфката и варим супата, докато юфката омекне. Преди поднасяне поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...