Продукти за 4-6 порции:
• 2 връзки копър
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• 4-6 твърдо сварени яйца
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
В разтопеното масло запържваме брашното. Щом пожълтее, наливаме млякото. Посоляваме на вкус и варим 10 мин на умерен огън като от време на време разбъркваме.
След това наливаме 1 л вода, добавяме ситно нарязания копър и варим още 10 мин. Отстраняваме от огъня и подкиселяваме чорбата с лимонов сок.
При поднасянето във всяка чиния слагаме по едно твърдо сварено яйце, нарязано на едри парчета.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...