Продукти за 4-6 порции:
• 2 връзки копър
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• 4-6 твърдо сварени яйца
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
В разтопеното масло запържваме брашното. Щом пожълтее, наливаме млякото. Посоляваме на вкус и варим 10 мин на умерен огън като от време на време разбъркваме.
След това наливаме 1 л вода, добавяме ситно нарязания копър и варим още 10 мин. Отстраняваме от огъня и подкиселяваме чорбата с лимонов сок.
При поднасянето във всяка чиния слагаме по едно твърдо сварено яйце, нарязано на едри парчета.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....