Продукти: (за 4 порции)
• 500 г домати
• 20 г краве масло
• 1 малка глава лук
• 1 парченце морков
• 1 парченце целина
• 1 магданозено коренче
• 1 л вода
• 150 г сметана
• 2 с.л. брашно
• магданоз, захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуковите корени на парченца, заливаме ги с горещата вода и варим 30 мин на умерен огън, след което прецеждаме.
Нарязваме лука и доматите на ситно и ги задушаваме в маслото и малко вода. Щом омекнат, ги пресоваме.
Размиваме брашното в 2 с.л. студена вода, изсипваме го в бульона от корените и варим десетина минути. Накрая сипваме доматите, подправяме със захар и сол на вкус и варим още 5-6 мин.
Сваляме готовата супа от огъня, застройваме със сметаната и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...