Продукти: (за 4 порции)
• 200 г гъби
• 4 с.л. ориз
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на ивички и ги задушаваме в олиото и малко вода, заедно със ситно нарязания лук.
Наливаме 6 ч.ч. гореща вода, прибавяме ориза и размитото брашно, посоляваме и варим на умерен огън.
Когато оризът и гъбите омекнат напълно, отстраняваме от огъня и поръсваме обилно със ситно нарязан копър.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...