Кулинарни рецепти » Чорба от червено цвекло и картофи

 Чорба от червено цвекло и картофи

Продукти: (за 4-6 порции)

• 3-4 картофа
• 1 малка глава червено цвекло
• 1 парче прясна зелка
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 1 с.л. краве масло
• 4-6 яйца
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме картофите на кубчета, зелето - на ситно, а червеното цвекло - на малки парченца. Настъргваме на ситно ренде магданозения корен и моркова.

Сипваме всички продукти в 1 л вряща вода и варим, докато омекнат. След това посоляваме и прибавяме маслото. Варим още само 4-5 мин и отстраняваме от огъня.

Разливаме чорбата по чиниите и във всяка чиния слагаме по 1 твърдо сварено яйце, нарязано на едри парчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало