Продукти: (за 5-6 порции)
• 250-300 г киселец
• 2 моркова
• половин глава целина
• 1 глава лук
• 2-3 корена от магданоз
• 4 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 5-6 рохко сварени яйца
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите, целината, лука и магданозените корени на дребно и ги варим в подсолена вода.
Когато почти се сварят, прибавяме киселеца. Варим още 15-20 мин и пасираме сместа.
Приготвяме запръжка от маслото и брашното, разреждаме я с малко от отцедения зеленчуков бульон и я прибавяме към пасираната смес. Наливаме такова количество вряла вода, че да получим супа с гъстотата на боза. Посоляваме и варим още 5-6 мин.
Поднасяме супата поръсена с черен пипер и с по 1 рохко сварено яйце във всяка чиния.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...