Кулинарни рецепти » Зелена супа с рохко сварени яйца

 Зелена супа с рохко сварени яйца

Продукти: (за 5-6 порции)

• 250-300 г киселец
• 2 моркова
• половин глава целина
• 1 глава лук
• 2-3 корена от магданоз
• 4 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 5-6 рохко сварени яйца
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите, целината, лука и магданозените корени на дребно и ги варим в подсолена вода.

Когато почти се сварят, прибавяме киселеца. Варим още 15-20 мин и пасираме сместа.

Приготвяме запръжка от маслото и брашното, разреждаме я с малко от отцедения зеленчуков бульон и я прибавяме към пасираната смес. Наливаме такова количество вряла вода, че да получим супа с гъстотата на боза. Посоляваме и варим още 5-6 мин.

Поднасяме супата поръсена с черен пипер и с по 1 рохко сварено яйце във всяка чиния.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало