Продукти: (за 4 порции)
• 40 г краве масло
• 40 г брашно
• 4 ч.ч. силен месен бульон
• 2 с.л. шери
• черен пипер, сол
За топчетата:
• 2 твърдо сварени яйца
• 30 г краве масло
• 30 г настърган пармезан
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме надлъжно обелените твърдо сварени яйца и внимателно изваждаме жълтъците. Смесваме ги с маслото и настъргания пармезан, подправяме с черен пипер и сол и оформяме 8 топчета. Слагаме топчетата по 2 във всяка половинка от белтъците.
Отделно правим светла запръжка от маслото и брашното. Наливаме бульона и варим 5-6 мин на умерен огън. Подправяме с черен пипер и сол, отстраняваме отх огъня и наливаме шери.
Разливаме супата по чиниите, като във всяка чиния слагаме по 1 белтък с топчета.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...