Кулинарни рецепти » Супа с топчета от сирене

 Супа с топчета от сирене
/Дания/

Продукти: (за 4 порции)

• 40 г краве масло
• 40 г брашно
• 4 ч.ч. силен месен бульон
• 2 с.л. шери
• черен пипер, сол

За топчетата:

• 2 твърдо сварени яйца
• 30 г краве масло
• 30 г настърган пармезан
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме надлъжно обелените твърдо сварени яйца и внимателно изваждаме жълтъците. Смесваме ги с маслото и настъргания пармезан, подправяме с черен пипер и сол и оформяме 8 топчета. Слагаме топчетата по 2 във всяка половинка от белтъците.

Отделно правим светла запръжка от маслото и брашното. Наливаме бульона и варим 5-6 мин на умерен огън. Подправяме с черен пипер и сол, отстраняваме отх огъня и наливаме шери.

Разливаме супата по чиниите, като във всяка чиния слагаме по 1 белтък с топчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало