Кулинарни рецепти » Чорба от леща

 Чорба от леща

Продукти: (за 5 порции)

• 250 г леща
• 1-2 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 клонче чубрица
• 1 ч.ч. сок от кисело зеле

Начин на приготвяне:

Избираме по-дребна леща и я накисваме за една нощ в студена вода.

Варим лещата в нова вода, като прибавяме нарязания на тънки филийки лук, обелените скилидки чесън и клончето чубрица, което изхвърляме, след като се свари лещата. Скилидките чесън трябва да омекнат без да се разварят. Не доливаме вода.

Когато лещата е напълно увряла, наливаме зелевия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало