Кулинарни рецепти » Чорба от коприва с киселец

 Чорба от коприва с киселец

Продукти: (за 4-6 порции)

• 400 г коприва
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 корен пресен лук
• 1 с.л. брашно
• 100 г киселец
• 5-6 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Потапяме копривата за 3-4 мин в 1 л вряща вода. Отцеждаме и я прекарваме през месомелачка. Задушаваме в половината от олиото и я заливаме с водата, в която сме я попарили.

Задушаваме в малко вода нарязания на тънки филийки стар лук, ситно нарязаните магданозен корен и пресен лук. Прибавяме задушената смес към чорбата.

В останалото олио запържваме препеченото брашно. Разреждаме запръжката с малко бульон и я сипваме в чорбата. Прибавяме ситно нарязания киселец и зърната черен пипер, посоляваме и варим още 20 мин на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало