Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пресни печурки
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 л костен бульон
• 1 ч.ч. сметана
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме гъбите през месомелачка. Задушаваме ги 10 мин на слаб огън заедно с настъргания лук. След това ги запържваме с брашното, добавяме бульона, черен пипер и сол и варим.
Отстраняваме готовата супа от огъня, застройваме със сметаната и поръсваме с магданоза и сварените яйца, нарязани на едро.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...