Кулинарни рецепти » Лозарска чорба

 Лозарска чорба

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г млад зелен фасул
• 3-4 зелени чушки
• 2-3 глави лук
• 100 г ягорида
• 2-3 домата
• 4-5 с.л. олио
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула, посоляваме го и слагаме да се задушава в 1 к.ч. вода. Когато поомекне, прибавяме ситно нарязаните чушки и заливаме с 6-7 ч.ч. вряща вода.

Отделно запържваме в сгорещената мазнина ситно нарязания лук. Прибавяме обелените и ситно нарязани домати и също ги позапържваме. Поръсваме с червения пипер и ги изсипваме в чорбата.

След като чорбата се свари, отстраняваме от огъня и застройваме със счуканата ягорида, киселото мляко и разбитото яйце.

Преди сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало