Продукти:
• 1 ч.ч. зелен боб
• 1/2 ч.ч. зелен грах
• 1 домат
• 1 морков
• 1 голяма глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1/2 ч.ч. ситно нарязана целина
• 3 с.л. олио
• 4 с.л. булгур или ориз
• 3 с.л. настъргано сирене
• 6 ч.ч. вряла вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно лука и чесъна и ги задушаваме в олиото и 2-3 супени лъжици вода. Прибавяме морковите, целината, доматите и продължаваме задушаването.
Заливаме с водата, посоляваме, поръсваме с черен пипер. Варим на слаб огън 10 минути и слагаме граха, зеления боб и ориза.
След сваряването им, поръсваме чорбата с настърганото сирене. Поднасяме я гореща.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...