Продукти:
• 1 ч.ч. зелен боб
• 1/2 ч.ч. зелен грах
• 1 домат
• 1 морков
• 1 голяма глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1/2 ч.ч. ситно нарязана целина
• 3 с.л. олио
• 4 с.л. булгур или ориз
• 3 с.л. настъргано сирене
• 6 ч.ч. вряла вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно лука и чесъна и ги задушаваме в олиото и 2-3 супени лъжици вода. Прибавяме морковите, целината, доматите и продължаваме задушаването.
Заливаме с водата, посоляваме, поръсваме с черен пипер. Варим на слаб огън 10 минути и слагаме граха, зеления боб и ориза.
След сваряването им, поръсваме чорбата с настърганото сирене. Поднасяме я гореща.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...