Продукти: (за 4-5 порции)
• 4 картофа
• 2 моркова
• 1 глава червен лук
• 1 малка червена чушка
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 к.ч. сметана
• 1 л зеленчуков бульон
• 3 с.л. царевица от консерва
• 3 с.л. грах от консерва
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. сос “Уорчестър”
• 1/2 ч.л. “Вегета”
• 1 връзка магданоз
• 1 щипка лют червен пипер
• 1 щипка пресен босилек
• 60 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в по-голямата част от маслото и малко вода. Последователно добавяме нарязаните чушка и моркови, а след 5 мин – нарязаните на кубчета картофи. Постепенно наливаме затопления бульон.
В останалото масло запържваме брашното, размито с малко вода, и при непрекъснато бъркане го сипваме в супата. Прибавяме сметаната, царевицата и граха.
Наливаме соса в супата и овкусяваме. Отстраняваме от огъня и поръсваме с магданоз и босилек.
При сервирането във всяка купа слагаме по малко от кашкавала.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...